Вертикален свят
Школа Курсове Изкачвания Трекинги Календар Магазин Кой какво Гидовник Видео Галерия Статии Новини
   Вие не сте регистриран потребител !   Вход и регистрация в сайта   
×
Екипът на Вертикален свят Ви пожелава едно приятно и пълноценно прекарване с първият български информационен портал за катерене и алпинизъм, онлайн от 1 декември 2001 година.

Friction Labs или новите стандарти в магнезия за катеренеДимитър Колешев  |  Редактирана на 24/10/2018

Използвайте по-малко, но правете повече!

Магнезия на Friction Labs е създаден от катерачи за катерачи, за да ви помогне да катерите на границата на възможностите си. Благодарение на Friction Labs никога повече няма да ви се наложи да бъркате в торбичката за магнезий по средата на пасажа, защото това е най-добрият магнезий в света и той ще поддържа ръцете ви сухи много по-дълго време от всеки друг магнезий на пазара.

Благодарение на най-високата чистота на магнезиевия карбонат употребата на този продукт е далеч по-ефективна от употребата на някоя друга марка на пазара. Магнезия на Friction Labs се произвежда отговорно в Щатите и е прекаран през всички възможни филтри, за да ви даде едно ненадминато абсорбиране на потта и за да поддържа кожата ви здрава. Този магнезий се различава от традиционните алтернативи, защото материалите са обработени, пречистени и прецизно текстурирани в лабораторията на Friction Labs в Денвър, Колорадо. Това не е същият стар с бял етикет магнезий от Китай или Тайван, които повечето фирми производители продават. Благодарение на многобройните тестове и помощта на хиляди катерачи най-накрая беше създаден магнезий, в който всички ще се влюбят и ще могат да разчитат при всякакви условия. Дори и да сте напълно нов катерач или един сезонен професионалист, вие ще жадувате за момента, когато повече няма да се чудите дали ще задържите хватката. Благодарение на Friction Labs ще започнете да използвате много по-малко магнезий, ще можете да катерите на максимума на възможностите си и ще поддържате ръцете си здрави и силни.

Изкатерете това, което считате за невъзможно!

Предимства:

+ Това е най-прецизно пречистеният магнезий на световния пазар, благодарение на което той ще абсорбира изключително добре потта и ще остане по ръцете ви от 2 до 5 пъти по-дълго време, отколкото стандартния магнезий
+ Усещането върху вашите ръце е много по-добро благодарение на уникалната текстура
+ Ще запази ръцете ви по-здрави и по-силни благодарение на това, че ще използвате много по-малко сила за да катерите
+ Количеството, което ще използвате в сравнение със стандартния магнезий ще бъде много по-малко, което ще компенсира високата цена на Friction Labs


Три текстури дори и за най-претенциозните:

- UNICORN DUST – фин прах
- GORILLA GRIP – малки бучки
- BAM BAM – големи буци

Каква е разликата между Friction Labs и другия магнезий?

Friction Labs произвеждат своя магнезий в лабораторията си в Денвър, Колорадо, премахвайки всички примеси и по този начин създавайки магнезий, който е най-чистият и най-дълготрайно задържащ се навсякъде. Той също се усеща много по-добре на вашите ръце благодарение на уникалните текстури.


Препоръчват ли се различните смеси за различни типове трудности/стилове/условия/ниво на опит?

Както фъстъченото масло, това е изцяло лично предпочитание. Повечето хора първо опитват Gorilla Grip и след това променят предпочитанията си към по-фината текстура на Unicorn Dust или по-грубата на Bam Bam.


Както можете да се досетите в отбора на Friction Labs са едни от най-добрите професионални катерачи. Ето някои от тях и вижте кой е любимият им магнезий:


Alex Megos
На 23 години Alex е един от най-влиятелните и добри скални катерачи на своята генерация. С 20 изкачвания на маршрути от 9a или по-трудно, включително първото изкачване на Fight Club, едно от няколкото съществуващи 9b маршрута, Alex продължава да предефинира границите на възможностите във вертикалния свят. Неговите изкачвания не са само на края на въжето. Той катери боулдър проблеми до 8C+ и доминира на повечето състезания в зала. С безкрайна психика и способността да катери трудни мултипитч алпийски маршрути или 3-метрови боулдъри, Alex е причината за промяната на дефиницията на съвременния катерач.

Любимият магнезий на Alex е Bam Bam!


Alex Puccio

Победителка в Световната купа. 9 пъти Национален шампион на Щатите. Една от четирите жени в света катерили V14. С бицепси по-големи от твоите и безкрайна, несломима сила.

"От както започнах да използвам Friction Labs аз разбрах колко много може да направи един добър магнезий! Когато опитвам да премина един труден боулдър навън или на състезание за световната титла, последното нещо, за което не искам да съжалявам е магнезия. Аз използвам Friction Labs, защото той е най-добрият!"

Нейният любим магнезий е Unicorn Dust!


Barbara "Babsi" Zangerl

Barbara "Babsi" Zangerl е една талантлива, обичаща да катери всичко катерачка. От 8b боулдъри до 5.14b традиционни катерения и 5.14c спортни маршрути, тя катери всичко, което опита.

"Днес аз мога да кажа, че за мен най-мотивиращо е да комбинирам всичко и да се наслаждавам на различните стилове катерене. Аз обичам да бъда навън, да пътувам до различни региони и да опитвам яки алпийски маршрути, спортни мултипит линии, традиционни или спортни катерения. Катеренето и начина на живот, който то включва са важни за мен."

Нейният любим магнезий е Gorilla Grip и Secret Stuff!


Daniel Woods

Една мощна машина. Daniel е може би най-известният американски състезател и има повече от двадесет боулдър проблема с трудност V15 (8C) и две потвърдени първи изкачвания на V16. 9 пъти Национален шампион на Щатите, също така и Световен шампион, шампион за всички времена в родеото в Hueco ... списъкът е безкраен.

"Имам специално отношение, когато става дума за магнезий ... Аз използвах различни марки, дълги години, до сега. След като пробвах Gorilla Grip, аз моментално открих моя магнезий. Той остава по-дълго, не нацепва кожата ми и ми дава перфектното триене, за да направя всяко захващане."

Любимият магнезий на Daniel е Gorilla Grip!


Margo Hayes

Margo Hayes е креативна, интелигентна и предприемчива млада жена, която израстна след дълги години трениране в зала и на скали и днес тя постигна историческото първо дамско изкачване на маршрут с трудност 9a+/5.15a. Нейната сърдечна усмивка и грациозна личност завладява всеки, който контактува с нея.

Любимият й магнезий е Gorilla Grip!


Dave Graham

Dave е легендарен катерач и импресарио. Един от най-известните и активни катерачи в модерното катерене. Той експлоадрира на скалите по цял свят и има огромен брой трудни първи изкачвания. С над 25 години в играта, Dave продължава да допринася за катерачната общност с трудни първи изкачвания, разработване на нови райони или работейки върху своята глобална катерачна база данни The Island. Следващият път като видите Dave на скалите дайте му "пет" за павирането на пътя.

"Аз съм много придирчив към магнезия с който катеря и мога наистина да поставят тази марка магнезий над другите! Аз съм много впечатлен!"

Любимият магнезий на Dave е Gorilla Grip и Secret Stuff!


Magnus Midtbø

Ако го гледате как катери, вие може да се изненадате, че той не откъсва парчета скала. Magnus отнася тази сила навсякъде по света, катерейки всичко - от спортно катерене на сгради до това, че той е петтият човек в света, който премина онсайт 5.14c и шестият, който изкатери 5.15b.

"Когато влагаш толкова време и усилия в катеренето, е добре да знаеш, че имаш на разположение най-добрият магнезий на пазара. Опитвайки да катеря трудни неща с лош магнезий е като да се състезаваш с кола с лоши гуми. Няма фън! Благодаря на Friction Labs, за това че нямам повече изненади и за помощта да се залепя за асфалта!"

Неговият любим магнезий е Gorilla Grip!


Stefano Ghisolfi

Stefano е един всестранен катерач с победи на 2 световни купи и два маршрута от 9b, Lapsus и First Round First Minute. Той е първият италианец преминал онсайт 8c и редпоинт 9b. Неговата сила са динамичните силови движения на много надвесени стени!

"Friction Labs остава на моите ръца по-дълго от всеки друг магнезий, който съм опитвал."

Любимият магнезий на Stefano е Bam Bam и Secret Stuff!


Shauna Coxsey

Shauna Coxsey е моментния IFSC World Cup боулдър шампион. Катери от 4-годишна възраст. Shauna се сдоби с една глобална репутация като една от най-добрите състезателни катерачи в света и с един забележителен списък от рекорди извън състезателните кръгове - New Base Line, V14, Nothing But Sunshine, V13 и списъкът продължава. Освен това тя е адвокат с безвъзмездна кауза и е едно вдъхновение по всякакъв начин.

"Аз наистина никога не съм осъзнавала важността на добрият магнезий, но след като опитах Friction Labs ... Аз определено не мога да се върна обратно към който и да е друг магнезий."

Нейният любим магнезий е Gorilla Grip и Secret Stuff!


Paul Robinson

Paul ходи на лов за най-добрата скала в най-екзотичните места и документира и споделя със света. Преди да стане Най-интересният човек" в света на катеренето, той прегазваше V15 по целият свят. Също така той стана известен с победите си на Националният шампионат в Щатите и с това че стана първият шовек който премина флаш V13.

"Никога до сега не съм чувствал някой магнезий да остане толкова дълго и да поддържа ръцете ми така сухи като Friction Labs."

Любимият магнезий на Paul е Bam Bam и Secret Stuff!


Магазин Вертикален свят е официален вносител на Friction Labs


Споделяне във Facebook

Оценка (): Видяна е 1748 пътиВАШИТЕ КОМЕНТАРИ

ОЩЕ СТАТИИ ОТ РАЗДЕЛ Екипировка:
Новите сечива за ледено катерене на Petzl
Износена фиксирана екипировка може да среже въжето ви
Как да изберем подходящите обувки за подход?
Как да изберете челник
Как да изберем туристически обувки
E9
Кои са най-добрите мъжки обувки за подход?
Ревю на La Sportiva Nepal Cube
Най-добрите обувки за катерене и подход за жени
Закупуване на еспадрили онлайн


Важни новини !!!


 • 23/06/2021

  Ново (лятно) работно време на магазин Вертикален свят

  0 коментара


  Ново (лятно) работно време на магазин Вертикален свят
  Уважаеми клиенти, от 10 юли магазин Вертикален свят ще бъде с ново (лятно) работно време от 13 часа до 20 часа от понеделник до петък. За момента планираме да бъдем с такова работно време до средата на септември.
 • 31/05/2021

  Нов рекорд за скоростно изкачване на ръба Зъба-Космонавти-Чайка-Хергиани на Враца

  0 коментара


  Нов рекорд за скоростно изкачване на ръба Зъба-Космонавти-Чайка-Хергиани на Враца
  На 30 май 2021 година свръзка с алпийски водач (Димитър Колешев) и клиент (Момчил Настанлиев) направи нов скоростен рекорд на ръба Зъба-Космонавти-Чайка-Хергиани на Враца за 2 часа и 40 минути. Идеята за този комбиниран маршрут (който вероятно е най-дългият скален маршрут в България и който все още няма име) се заражда през 2004 година.
 • 01/06/2020

  Къде ще можем да пътуваме това лято? (обновена на 19 юни)

  0 коментара


  Въпреки призивите за общ европейски подход държавите от ЕС все още не действат координирано при отваряне на границите след продължилото месеци прекъсване на свободното движение заради кризата с коронавируса. "Дневник" обобщава как става влизането в държави от Европейския съюз и шенгенското пространство и Балканите. Ще засегнем обаче само държавите, които засягат дейността на ВЕРТИКАЛЕН СВЯТ.
 • 27/06/2017

  Магазин Вертикален свят търси ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ

  0 коментара


  Магазин Вертикален свят търси ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ
  Магазин Вертикален свят търси ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ с познания в сферата на планинарството, катеренето, алпинизма, планинското бягане и екстремните спортове. ОТГОВОРНОСТИ: - Приветливо и учтиво посрещане на клиентите в търговския обект; - Информиране и консултиране за стоките и услугите в търговския обект, по телефона, онлайн по имейл и във фейсбук; - Поддържане на търговски вид на стоките
 • 15/12/2018

  Школа по катерене и алпинизъм "Вертикален свят" търси инструктори и планински водачи

  0 коментара


  Школа по катерене и алпинизъм
  Школа по катерене и алпинизъм "Вертикален свят" търси опитни алпинисти и катерачи за ИНСТРУКТОРИ, както и ВОДАЧИ с опит в планинско и алпийско водене. ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРОФЕСИОНАЛНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ: 1) Планински водач. Водачи могат да бъдат хора със завършен курс за професионална квалификация в Асоциация "Планини и хора" или подобна организация, да са завършили НСА специалност "Туризъм и алпинизъм", да са ...
 • 21/03/2018

  Представяне на новата серия дрехи за дъжд на Black Diamond

  0 коментара


  Представяне на новата серия дрехи за дъжд на Black Diamond
  С това филмче и кратко описание на новите продукти искаме да ви представим новата серия дрехи за дъжд на Black Diamond, които са едновременно водозащитени, вятъроустойчиви, дишащи и разтегливи.
 • 14/06/2018

  Colin Haley направи нов скоростен рекорд на гребена Касин на Денали

  0 коментара


  Colin Haley направи нов скоростен рекорд на гребена Касин на Денали
  Colin Haley подобри предишният рекорд с почти двойно по-бързо време. Затъпявайки зъбите на своите котки като млад алпинист в Каскадите, Colin Haley винаги е мечтаел за големите планини. Докато Патагония и големите планини на Азия бяха крайни цели, региона на Центеална Аляска предлагаше върхове с по-висока степен, макар и с по-удобен и лесен достъп.
 • 06/06/2018

  Нов скоростен рекорд на Носа на Ел Кап за под 2 часа

  0 коментара


  Нов скоростен рекорд на Носа на Ел Кап за под 2 часа
  Alex Honnold и Tommy Caldwell направиха 3-ти пореден скоростен рекорд на Носа и този път изкатериха 1000-метровият маршрут за 1 час 58 минути 7 секунди. Reel Rock поства в Instagram, "Тази сутрин на El Capitan тези супер герои заковаха времето на 1:58:07." Екипът подобри своя собствен предишен рекорд с почти 4 минути и станаха първите хора, които са катерили Носа за под 2 часа. Warren Harding и компания ...
 • 11/02/2018

  Адам Ондра направи първия флаш в света на 9а+

  0 коментара


  Адам Ондра направи първия флаш в света на 9а+
  Adam Ondra премина флаш Super-crackinette, 9a+, в сектора Praniania в Saint Leger du Ventoux, Франция. Alex Megos направи първото изкачване на маршрута през октомври 2016. Според Fanatic climbing маршрута няма истинска трудност, само около 25-30 движения по много непрекъснато трудно и на пръсти катерене в голям надвес, където най-трудната част идва точно преди свързването на директния старт с оригинални ...
 • 24/10/2017

  Angela Eiter стана първата жена в света преминала 9b

  0 коментара


  Angela Eiter стана първата жена в света преминала 9b
  Австрийската катерачка Angela Eiter стана първата жена в света изкатерила 9b, с нехйното преминаване на маршрута La planta de shiva, изкатерен за първи път свободно през 2011 от Адам Ондра в района Villanueva del Rosario в Испания.Последни новини !!!


 • 11/09/2019

  Новите технологии в челниците на Black Diamond през 2019

  0 коментара


  Новите технологии в челниците на Black Diamond през 2019
  Челните лампи на Black Diamond са били винаги едни от водещите в индустрията с най-добрите технологии на пазара. През 2019 година Black Diamond добавиха някои нови екстри, промениха интерфейса и подобриха цялостно качеството на своята гама продукти.
 • 26/10/2018

  Как да се подготвим за задаващия се зимен сезон

  0 коментара


  Как да се подготвим за задаващия се зимен сезон
  SOHO представя един интересен и практично-полезен разговор за това как да се подготвим за по-сигурни и безпроблемни преходи през задаващия се сезон. Гост в третото издание от поредицата събития в SOHO - SoADVENTUROUS, свързани с приключения и пътешествия, е опитният планински ...
 • 07/09/2017

  Новата автобиографична книга на Алекс Хонълд "Сам на скалата"

  0 коментара


  Новата автобиографична книга на Алекс Хонълд
  Излезе от печат автобио-графията на безапе-лационния символ на съвременното катерене Алекс Хонълд. Защо го правиш? Не се ли страхуваш, че ще умреш? Два въпроса, с които Алекс Хонълд е обстрелван почти ежедневно. 32-годишният катерач е необяснима загадка – също като невъзможни ...
 • 05/09/2017

  Adam Ondra изкатери първото в света 9c във Flatanger, Норвегия

  0 коментара


  Adam Ondra изкатери първото в света 9c във Flatanger, Норвегия
  На 3 септември Adam Ondra направи първото свободно изкачване на своя проект наречен Project Hard. Маршрутът се намира в пещерата Flatanger, Норвегия и 24-годишният чешкият катерач оцени като 9c. Това разбира се трябва да бъде потвърдено и чак след това 45-метровата линия ще ...
 • 05/06/2017

  Алекс Хонълд изкачи свободно соло Ел Капитан

  0 коментара


  Алекс Хонълд изкачи свободно соло Ел Капитан
  В събота известният катерач Алекс Хонълд стана първият човек, който изкачва Ел Капитан без да използва въжета или други обезопасителни съоръжения и извърши вероятно най-великото постижение в историята на чистото скално катерене.
 • 23/05/2017

  Kilian Jornet постави нов рекорд за скоростно изкачване на връх Еверест

  0 коментара


  Kilian Jornet постави нов рекорд за скоростно изкачване на връх Еверест
  Ски алпинистът и ултрабегач Kilian Jornet постави един нов рекорд за скоростно изкачване на най-високият връх в света - Еверест в раните часове на 22 май, качвайки се на върха за 26 часа. 29-годишният испанец премина по маршрута през Северната стена в едно единично катерене б ...
 • 23/05/2017

  Представяне на La Sportiva G5 по време на ISPO 2017

  0 коментара


  Представяне на La Sportiva G5 по време на ISPO 2017
  La Sportiva G5 е ултра технична водозащитена обувка за височинен алпинизъм и работа навън в студени условия. Тя е лесна за обуване дори с ръкавици благодарение на новата системата от връзки Boa® в долната част на обувката и велкро лепенките в горната й част. Обувката е направ ...
 • 11/05/2017

  Представяне на новият челник Petzl Tikka Hybrid

  0 коментара


  Представяне на новият челник Petzl Tikka Hybrid
  Проста и компактна, новата TIKKA предлага 200 лумена яркост и широко разпръсване на светлината. С дълга продължителност на осветяването тя е практична за аутдор активности като къмпинг или трекинг, или за пътуване и също за ежедневни активности около дома или колата. Фосфорес ...
 • 10/05/2017

  Плащане с кредитни и дебитни карти

  0 коментара


  От днес вече ще можете бързо, лесно и сигурно да плащате своите онлайн поръчки с кредитни или дебитни карти през системата на Борика, без да заплащате излишни комисионни. Вече няма да е нужно да се регистрирате в различни разплащателни платформи и да преминавате през дълги процедури по оторизацията им. Магазин Вертикален свят изцяло покрива ра ...
 • 03/11/2016

  Представяне на La Sportiva Skwama

  0 коментара


  Представяне на La Sportiva Skwama
  В това ревю Neil Gresham, Adrian Baxter и Stu Littlefair говорят за най-новата катерачна иновация на La Sportiva, технологията "S-Heel", която е част от новите модели еспадрили Skwama и Otaki. Skwama са чувствителни, пасващи удобно, меки катерачни обувки идеални за топ постиж ...


Курсове по катерене и алпинизъм


Affiliate Program  -  Линкове  -  Реклама  -  Абонамент  -  Препоръчайте ни  -  RSS

Вертикален Свят България ЕООД © Copyright 2001-2021

Sitemap